Rekonstrukce rodinného domu, Horoměřice

Rodinný dům prošel rozsáhlou rekonstrukcí, v rámci které došlo na nové podlahy v přízemí, nové bezfalcové dveře, schodiště, osvětlení a nové vybavení v celém přízemí.

Fotil: Robert Žákovič

Klienti si přáli prostor přízemí zmodernizovat a zároveň vytvořit svěží a vzdušný interiér. Vzhledem k tomu, ze rodina dlouhodobě žila v Asii a vlastní rozsáhlou sbírku artefaktů a obrazů z Asie, bylo třeba ji v interiéru použít. (staly se středobodem celého interiéru)

Barevně jsem se tedy odrazila od dominantních žlutých obrazů a jako doplňkovou barvu jsme zvolili zelenou /oblíbenou barvu majitelky domu/.

Ve vstupu se nám díky menším stavebním úpravám podařilo zbavit se nevzhledné skříně vytvořením samostatné šatny a dosáhnout tak vytvoření vzdušného a přívětivého vstupního prostoru.

V kuchyni jsme se rozhodli pro redesign stávající linky, který spočíval ve výměně kuchyňských dvířek a úchytek, nové pracovní desky Noble Gray Mat od Technistone, nových spotřebičů a osvětlení. Nad ostrůvek jsme zvolili skleněná světla ruční výroby, která upoutají pozornost při vstupu do hlavního obytného prostoru. V kuchyni kromě toho přibyla nová TV stěna, která slouží zároveň k vystavení artefaktů z Asie.

Dominantou celého přízemí je nádherné prostorné schodiště v kombinaci dub, nabílený buk a černý kov. Schodiště bylo vyrobeno dle mého návrhu truhlářstvím Šedivý.

V obývacím pokoji jsem pracovala s oblými tvary. Sedačka, židle, křesílka a stolky tak spolu díky zaobleným tvarům působí harmonicky. Dalším zajímavým prvkem v interiéru je TV stěna z vroubkovaného MDF panelu. Vroubkování se také opakuje u zad kuchyňského ostrůvku a promítá se taky v podnoží konferenčního stolku. Součástí TV stěny je velká knihovna, která byla jedním z dalších požadavků majitelky domu.

Podařilo se mi vytvořit moderní a svěží interiér, kde na sebe jednotlivé místnosti navozují jak stylem, tak i barvami, a vytvářejí tak dohromady harmonický celek.

Olina nám byla neocenitelným pomocníkem při rekonstrukci našeho rodinného domu a venkovního posezení.

Chtěli jsme nejen zmodernizovat náš nábytek, ale také změnit jeho vlastnosti, abychom vytvořili pohodlný a zároveň praktický prostor, který působí moderně a vzdušně. Bezchybně vedla projekt od pochopení našich potřeb/požadavků, přes poskytnutí návrhů různých designových variant, vzorků materiálů, nasmlouvání všech odborníků až po dohled nad všemi pracemi, aby byl zaručen dokonalý výsledek.

Jednalo se o rozsáhlou rekonstrukci, která trvala 9 měsíců od plánování po dokončení, zatímco jsme v domě stále bydleli, a která zahrnovala nové podlahy, schodiště, interiérové a vstupní dveře, osvětlení, modernizaci kuchyně, šatní skříň, různý nábytek na míru, nový nábytek do obývacího pokoje a jídelny, záclony, interkom a alarm.

Bez Olinina profesionálního přispění a pomoci bychom to nedokázali. Všechny práce dokonale koordinovala, držela se rozpočtu, věděla o každém detailu a dbala na to, aby vše bylo hotovo včas. Vřele ji doporučuji.

Irena Economou

Před proměnou

Pojďme společně proměnit vaše bydlení
v útulný a hřejivý domov

Zastihnete mě na:

Nebo mi napište na:

Můžete také vyplnit formulář.
Ozvu se vám do 48h a domluvíme podrobnosti.
Přejít nahoru